Budapesti bajtársi találkozónk: szeptember 20-n 17.00 órakor lesz

Helyszínváltozás! Új helyszín: Harmat Étterem-Székely Csárda, Budapest ( X.ker.), Harmat köz. 1.

Főkérdések:  

1. Strasbourgi EJEB panaszaink ügyállása

2. Brüsszeli petíciónk helyzete

3. Közgyűlési határozatainkról

4. Egyebek

A rendezvényről érdeklődni lehet a 06 30 6673103 mobiltelefon számon.

 Egyéb:

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) által meghatározott időpontig – 2013. szeptember 11. napig- a szolgálati nyugdíjak megszüntetése és járandósággá alakítása, s egyben csökkentése sérelem okán bepanaszolt magyar állam részéről az EJEB által kommunikált ügyekben íródott kormányzati választ hivatalosan nem ismerjük még. A magyar kormány a válaszokat Strasbourgba küldte meg, az EJEB Strasbourgból fogja megküldeni azt a panaszosok jogi képviselőjének (2 fő Szolgálat és Becsület tag esetében dr. Bárándy Péternek és 1 fő FRSZ tag estében a Magyar Helsinki Bizottságnak).

Az egyesületünk csak a hivatalosan fordított és a hivatalosan érkezett kormányzati válaszokat tudja majd közzé tenni.

Nem hivatalosan annyit tudunk, hogy a bepanaszolt fél – a magyar állam- válaszaiban igyekezett megvédeni a saját álláspontját. Összességében a panaszosoknak (azok, akik perkérelemmel éltek az EJEB-nél) az Emberi Jogok Európai Egyezményére hivatkozott és felsorolt jogsérelmeit, az Egyezmény magyar állam által történő megsértését (hatékony jogorvoslathoz való jog /13. Cikk/, tulajdonhoz való jog /Első kieg. jk. 1. Cikk/, a megkülönböztetés általános tilalma, stb.) a bepanaszolt fél a nyílt és zárt kérdésekre adott válaszaival, érveléseivel „visszautasította”. 

 Szolgálat és Becsület elnöksége

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 hozzászólás: “Budapesti bajtársi találkozónk: szeptember 20-n 17.00 órakor lesz”

  1. Sunce szerint:

    Morfolgo, nem lesz semmiféle békés megeggyezés,ill. annak alternatívája, hiszen a magy.állam a felsorolt jogsérelmek elkövetését visszautasította, ha a hivatalos verzióban is ez van tartalmilag.A bíróság dönt a perben!Nem arra számítanak a legtöbben, hogy részengedményeket tesz a ko., hanem arra, hogy az eredeti állapot helyreállításra kerül(teljeskörű öregségi nyugdíj adóztatás nélkül a vele járó korábbi kedvezményekkel, ill. méltányos és teljes vagyoni és nem vagyoni kártérítésre!!! A kedélyek csak ekkor csillapodnak le!Tévedés, hogy a per az országnak okoz erkölcsi károkat.Nem az ország volt aki ezt a helyzetet előállította!!!

  2. Morfolgo szerint:

    Ha valóban ilyen merev elutasítás lesz a másik fél álláspontja, akkor a békés megegyezésnek lehet-e alternatívája?
    Itt a legtöbben arra számítanak, hogy a kormány tesz engedményt a jog területén (jogosan szerzett, de elvett jog visszaadása), és akkor lecsillapodnak a kedélyek.
    Példa nélküli per lesz így készülőben, ami a jelenlegi hatalomnak köszönhetően – és kizárólag csak annak -,mind anyagi, mind erkölcsi értelemben súlyos károkat okoz Magyarországnak.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.