Brüsszeli tárgyalásainkról…

A Szolgálat és Becsület küldöttsége 2015. március 04-n tárgyalásokat folytatott Brüsszelben külföldi és magyar képviselőkkel, szakértőkkel a magyarországi szolgálati nyugdíjak megvonásával összefüggő – folyamatban lévő – panaszainkkal kapcsolatosan.

Az alábbi fórumokon lévő panaszainkkal (beadványainkkal) és ezekkel kapcsolatos eljárásokról tájékozódtunk, kiegészítő tájékoztatást adtunk, egyeztettünk, támogatást kértünk és bizottsági/szakértői eljárást kezdeményeztünk:

 1. Az Európai Unió Parlament Petíciós Bizottság előtt lévő, immár kétszer tárgyalt, de le nem zárt petíciónk ügyében – tájékozódtunk, tájékoztatást adtunk, támogatást kértünk.
 2. Az Európai Unió Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságtól – támogatást kértünk és bizottsági/szakértői eljárást kezdeményeztünk.
 3. Az Európai Unió Parlament Petíciós Bizottság előtt lévő panaszunk ügyében, az Európai Bizottság petíciónkra vonatkozó további vizsgálatával összefüggően – tájékozódtunk és támogatást kértünk.
 4. Az Európa Tanács Főtitkára előtt lévő, az EJEB 2014. nyarán hozott felszínes és ellentmondásos határozatával szemben frissen beadott panaszunkhoz – kiegészítő tájékoztatást adtunk és támogatást kértünk.

A tárgyalásainkat hasznosnak ítéljük. A folyamatban lévő ügyeink előbbre mozdítása, illetve a frissen kezdeményezett eljárás jogsérelmeink orvoslásának valós lehetőségét jelenti. A tárgyalásainkról a testvér-érdekképviselet vezetőségét (KNOÉ-t) személyesen tájékoztatjuk.

Szolgálat és Becsület elnöksége

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 hozzászólás: “Brüsszeli tárgyalásainkról…”

 1. parthenosz szerint:

  Kedves Henrik!

  Teljességgel egyetértek veled.Ha bírók lettünk volna, bizonyára a bírói társadalom felhördűlt volna, ahogy tette is. Igazat is adtak nekik, azonban egyik felmentettről sem lehetett hallani, hogy az eredeti poziciójába visszatették volna.

  Hogy miért nem lettem bűnöző? most a jogaimat elismernék.

  Sajnos a fogdán a tátika másik oldalán álltam, becsülettel szolgálva a hazámat, az esküm szerint.Ha most ezt beletenném Justítia mérlegébe és a másik oldalt az elismeréseket ( ami nem volt), a munka oltárán a család feláldozását (“mert sokszor nem lehetett tervezni családi programot a munkám miatt” ) bizony billegne a mérleg nyelve. Erre a hivatástudatra ráment egy házasságom a seregben és egy a yardon ( nem minden társ kultíválja a munkával járó bizonytalanságot és az ebből adódó tervezhetetlenséget. Anno kékeszűrke mundért hordva feltette akkori arám a kérdést több évi házasság után: válasszak, vagy ő, vagy a yard. Őt is szerettem és a hivatásomat is ( ami szokszor nem hi-, hanem szi- vatás volt )választottam, a munkám mellett maradtam ( én a páros újjú patás).

  Mostanság meg a szerzett jogaimért pereskedek ( hálából ingyenélőnek; kádárhuszárnak becéznek; bohócügyi államtitkári képviselettel), érdekképviseletben, törvényesen vagy négy éve, amit pár nap alatt járadékká szavaztak és alakítottak, elvéve korábbi szerzett jogomat.

  Sajna úgy látom, hogy még a macskák tartásának szabályai is fontosabbak Strassbourgnak ( ez is egy álszent és álprűd banda), no meg az hogy a halászlébe való halat kifogás/megvásárlás után nem lehet élve hazaszállítani.No meg a tyúk tojási körülményei legyenek emberíbbek.

  Szóval röhej ez az egész. Természetesen a fogvatartottnak is vannak jogai.Azért meg lehet nézni a fekete-delfin börtönöket, ott megkapják a méltó jogaikat.És ott mindenki magának kereste ezen elismerést.

  Egyebet nem fűzök hozzá, mert azt már a nyomdafesték nem tűrné.

 2. henrik szerint:

  Vegyes érzéssel fogadtam,hogy végeredményben a jogerősen elítélteknek ítélt kártérítést az ejeb, az embertelen fogvatartás miatt. Tőlem meg, aki jogdzerűen serzett jogot, (sajátjogú nyugdíjat), és visszamenőleg vettek el nyolc évvel. Ezt nem ítélték sérelmesnek a starbourgi bíróség. Ehhez csak gratulálni lehet. KICSIT OLYAN AZ ÉRZÉS, MINT AMIKOR A BÍRÓSÁG A RENDŐRT BÜNTETNÉ A BIRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTOTT BETÖRŐ ELLENÉBEN.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.