Az ún. kettős ellátás tilalma miatt az EJEB-hez fordulunk

A nyugdíj, s egyben a szolgálati járandóság melletti keresőtevékenységre vonatkozó szabályok szerint 2013. július 01-től a dupla juttatás tilalma a meghatározott jogviszonyban állókra terjed ki.

Közszolgálatban történő foglalkoztatáson a szabály alkalmazásánál közalkalmazotti jogviszonyban, kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami vezetői szolgálati jogviszonyban, közszolgálati jogviszonyban, bírói szolgálati viszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban, ügyészségi szolgálati viszonyban, fegyveres szervvel hivatásos szolgálati viszonyban, vagy a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszonyban történő munkavégzés minősül.

A kettős ellátás tilalmával szemben az egyesületünk az érintett tagjaink egyéni felhatalmazása  alapján/egyéni panasz ügyeiknek szervezett keretek között történő képviseletével, az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló, az Egyezmény Tizenkettedik Kiegészítő Jegyzőkönyv (Róma, 2000. november 4.) 1. CIKK, a megkülönböztetés általános tilalma, 1. pontjában foglaltak alapján panasszal él.

Kérjük az egyesületünk ez ügyben érintett tagjait, illetve panasszal élni kívánó tagjait, hogy a www.szoli.eu honlapunkon a per dukumentumtárban megtalálható, ide vonatkozó dokumentumokat E-mail formátumban küldjék meg az szbiroda@gmail.com címre 2013. december 19-ig, majd eredeti papíralapon, postán, 2013. december 27-ig. Meg kell küldeni a panaszhoz az Adatlapot a szükséges csatolmányokkal és a már ismert EJEB szabvány meghatalmazást. Ez utóbbi meghatalmazásnál a kitöltési útmutatót kérjük figyelmesen elolvasni!

Fontos, hogy nem a számunkra diszkriminatív szabályozásból következő, elvi lehetőségek elvesztéséből keletkeztethető károk miatti panasz benyújtásról van szó – az ilyesmi nem EJEB hatáskör –, hanem alapvetően a megkülönböztetés általános tilalma  alapjog sérülése miatt, egyben a valós közszolgálati munkaviszony/ foglalkoztatás megszüntetéséből, szerződés felmondásából keletkezett károk bekövetkezését mutathatjuk ki az EJEB-nek benyújtandó panaszban.

Szolgálat és Becsület elnökség

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 hozzászólás: “Az ún. kettős ellátás tilalma miatt az EJEB-hez fordulunk”

 1. agent007 szerint:

  Tisztelt sorstársak!
  Hogyis vannak a most kifizetett tizen millós prémiumokkal?
  Mert ugyan felszólították öket a vissza fizetésre, de ez csak lelkiismereti kérdés a felszólítittak felé. Ennek tényleges jogi konzekvenciája nnincs, az utólagos vissza fizetásre. Megjegyzem erre született jogszabály is, ami mérsékelni rendeli a fidesz szerinti pofátlan kifizetéseket. Vagy, kivéve a gyevi bírókat (párt katonákat)?
  Mehjegyzem: na ez az igazságtalan(pofátlan), és jogtalan kifizetés!!!

  Nekem például ez a 19,2 millós jutalom, 12 évi nyugdíjjam.
  Ezekért kell élni jogainkal, és nem el tűrmi a jelen rezsim cinikus aroganciáját.

 2. komáromi szerint:

  Érdekes téma, köszönet a felvetéséért.
  Egyébként miért nem lehet kommentelni a posztokat? Tanulságos volt olvasni a többiek véleményét.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.