Az Európai Emberi Jogi Bíróság Hivatalának vezetője különleges intézkedéseket javasol a szolgálati nyugdíjakkal kapcsolatos magyar ügyek kezelésére

Erik Fribergh, az Európai Emberi Jogi Bíróság Hivatalának vezetője az alábbi közleményt adta ki:

Hungarian_version_Measures_to_deal_with_Hungarian_pension_cases[1]

Egyeztetett álláspontunk a Bíróság Hivatala által kibocsájtott közleményre:

1. Nagyon fontos tény: „Ezt a sajtóközleményt a Bíróság Hivatala bocsátotta ki, és az semmilyen formában nem köti a Bíróságot.” A Bíróság Hivatalának vezetője csak javaslatot tett a magyar ügyek kezelésére!

A Bíróság működésére, így különösen a keresetek befogadására érvényes szabályok az irányadóak, attól való eltérés a későbbiekben visszafordíthatatlan károkat okozhat.

2. Várható volt a Bíróság leterheltsége, ugyanis évente 4-5 ezer ügyben tudnak ítéletet hozni, a beérkező kérelmek száma korábban csak Oroszországból a 30 ezret meghaladta, Törökországból 13 ezer függő panasszal éltek, Ukrajnából és Romániából 10-10 ezer ügy vár elbírálásra. Már kettő éve is 119 ezer elintézetlen ügy növelte az aktaszámot Strasbourgban. A “Magyar-ügy” egy újabb csapás a Bíróság adminisztratív munkájára, s olyan mennyiségű panasz érkezett már be, s érkezni fog Magyarországról, mely el fogja érni a legutolsó csecsen-földi háborús sérelmek idején Oroszországból postázott panaszok számát… 

3. A Szolgálat és Becsület egyesületi közös postafiók számmal, de egyénileg is megnevezve, egyesével adta postára tagjainak a kereseteit. A Bíróság Hivatalának a Szolgálat és Becsület közös feladási címe alapján lehetősége van szervezeti csoportosításra.

4. A Szolgálat és Becsület tartalék megoldással is számolt, így összesített perkérelem megküldésére is felkészültünk, hivatkozva korábbi tagi beadványainkra, a szükséges eredeti aláírású képviselői meghatalmazásokkal – minden egyes tagunktól – rendelkezünk.

5. A Szolgálat és Becsület az egyéni és személyes tartalmú részletes perkérelmek elkészítését és beadását a Bíróság Szabályzata alapján teszi meg, a szervezeti egyesítést formailag könnyedén el tudja végezni, ha ez szükséges, s ha ezt hivatalosan megerősíti a Bíróság Hivatala az Ügyvédi Irodának.

6. A Szolgálat és Becsület tagságának az érdeke ez ügyben nem az, hogy néhány hetet, hónapot nyerjen az ügy kezdetén, hanem az, hogy 2-3 év múlva számunkra kedvező ítéletek szülessenek, s a peranyagaink tartalmilag és formailag biztosan megállják a megméretetést.

7. Fontos tény, hogy az egyéni kérelmek benyújtási időpontjának meghatározásakor a Bírósághoz való folyamodás dátuma a mérvadó.

8. A Szolgálat és Becsület az Ügyvédi Irodával konzultál minden egyes szükséges lépésről, s felkészül a nagyszámú magyar beadvány hatására a Bíróságtól várhatóan kezdeményezendő – alperes (magyar állam) és a felperesek (panasszal élő volt szolgálati nyugdíjasok) közötti – „egyeztető” tárgyalásokra is.

9. A Szolgálat és Becsület kizárólag a dr. Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda szakmai útmutatása alapján végez el minden egyes jogi-szervezési feladatot az egyesületünk tagsága érdekében, senki másra nem hallgat!

Szolgálat és Becsület

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

1 komment: “Az Európai Emberi Jogi Bíróság Hivatalának vezetője különleges intézkedéseket javasol a szolgálati nyugdíjakkal kapcsolatos magyar ügyek kezelésére”

  1. Endrea56 szerint:

    Sziasztok!
    A 6. ponthoz szeretnék hozzáfűzni annyit, hogy az idő azért számít, mert egy SZJA változás nagy és súlyos problémát okozhat. Akár felét is elveszíthetjük a jelenlegi szolgálati járandóságunknak egy esetleges adókulcs emelés esetén. Ez nem riogatás, csak egy gondolat, aminek véleményem szerint sajnos lehet “esélye”.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.