Az 53/2012 BM utasítással kapcsolatos korábbi hírünket többen megerősítették

Az 53/2012 BM utasítással összefüggésben,  a nyugdíjas igazolványok bevonásával kapcsolatosan 3 nappal ezelőtt cikkünkben azt írtuk, hogy: „Információnk szerint rövidesen jön az idevonatkozó utasítás módosítása: marad minden a régiben, csak azoknak kell/lehet igazolványért befáradniuk a régi szolgálati helyükre, akik elhagyták, elveszítették ezt a míves okmányt, helyette már tényleg szolgálati járandóságos igazolványt fognak kapni. Tehát, úgy néz ki: megmarad minden szolgálati járandóságos „nyá. bajtársunknak” a nyugdíjas igazolványa. Ezért is felesleges idegeskedni a részletek miatt: fájjon a feje azoknak, akik az ilyen döntéseket meghozzák… írjanak levelet, adjanak tájékoztatást, vagy módosítsák, stb…”

Az értesülésünket a mai napon megerősítette több megyei rendőrségi nyugdíjas bizottsági elnök és tag. A leghitelesebb ebben a Rendőr-Határőr Nyugdíjas Egyesületek Szövetségétől származó információ, melyben dr. Havasi Zoltán nyá. r. dtbk. elnök e-mail tájékoztatót küldött az érintett nyugdíjas szerveztek vezetőinek, hogy tájékoztassák erről a tagságukat.

A tájékoztató számunkra is fontos – fő része-  az alábbiakról szól:  „…kérlek benneteket, hogy tájékoztassátok tagságotokat, illetve a szolgálati járandóságban részesülő kollégákat arról, hogy az elmúlt év végén megjelenő 53/2012 Bm utasításban szereplő rendelkezés módosul. Eredetileg a járandóságba részesülő állománytól bevonták volna a nyugdíjas igazolványt és helyette speciális igazolványt adtak volna ki.. Miniszter úr intézkedett módosítani a rendelkezést. Ennek alapján minden szolgálati járandóságban részesülő kolléga megtarthatja a korábban kiadott nyugdíjas igazolványt. Amennyiben valaki elveszti, vagy cserére van szüksége, abban az esetben már az új igazolványt kapja.

A több helyről érkező információ egybehangzóan rögzíti, hogy a tervezett igazolványcserét erő,- eszköz elégtelenség miatt nem tudják végrehajtani, tekintettel arra, hogy több mint 42.000 fő igazolvány cseréjén kívül egyéb más, sokkal fontosabb, időszerűbb feladat végrehajtásra sincs mindig anyagi fedezet, illetve az igazolványcserére fordítandó pénzt és energiát inkább bűnüldözési és rendészeti szolgálati feladatokra kell fordítani. Egyébként senki nem ijedt meg attól a BM-ben, hogy néhányan el akarták „veszíteni” az igazolványukat, köztük olyan felhívására is, akinek ilyen igazolványa nincs is. Ugyanis az ilyen problématerület csupán idevonatkozó rendelkezés (törvénykezés) kérdése, mindössze néhány perces döntést igényel az illetékesektől a probléma “orvoslása”.

Szolgálat és Becsület

You can leave a response, or trackback from your own site.

1 komment: “Az 53/2012 BM utasítással kapcsolatos korábbi hírünket többen megerősítették”

 1. Motoros III szerint:

  Érdeklődni szeretnék, 2005. január 01-én lettem szolgálati nyugdíjas, ekkor én még a “két lapos” igazolványt kaptam meg.
  Az igazolványom 2004. december 16-án lett kiállítva.
  Akik utánam jöttek nyugdíjba, azok egy úgynevezett plasztik igazolványt kaptak.
  Érdekelne, hogy az én “régi fajta” nyugdíjas igazolványom érvényes-e? Bizonyos állítások szerint, az említett típusú igazolványt már ki kellett volna cseréltetnem.
  Az igazolvány aljára oda van írva, hogy visszavonásig érvényes.
  Hogy miért érdekel?
  A közelmúltban vásároltam a T-mobilnál egy ORFK csomagos telefont, az ügyintéző meglehetősen érdekesen nézett rám, majd megjegyezte, hogy Ő ilyen igazolványt még nem látott. Ekkor egy kis türelmet kért, bement egy irodába, majd néhány perc után kijött és megírta a szerződést. (Ez az egy előnye van a nyugdíjas igazolványnak!)

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.