Amikor egymás bajának örülnek… Avagy „magyar-magyarnak farkasa”

A Szolgálat és Becsület elnöksége értékelte a szervezet bő egyéves mozgalmi munkáját.

Fontos emlékeztető, hogy 2011. év nyár elején az Szolgálat és Becsület korkedvezményes, korengedményes és rokkantnyugdíjakra vonatkozó kijelentéseit, megerősített és meg nem erősített híreit sokan rémhírkeltésnek nevezték. Számtalan visszajelzés érkezett, hogy „úgy sem mernek a bányászok, vegyészek és a fegyveresek nyugdíjához nyúlni”!

Mertek! Mindegyikéhez hozzá  mertek nyúlni.

Amíg tavaly nyáron a Szolgálat és Becsület hetente demonstrálni járt a Parlament elé – ahol többször ronggyá ázott és a jeges eső is megverte- a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek – közülük egy kivételével- tárgyalgattak az illetékesekkel… Aztán eltárgyalgatták a saját lehetőségeiket is…

A fegyveres és rendvédelmi szolgálati nyugdíjasok elleni hecckampányt csillagos ötösre vezették le a bértollnokok és a pribékek. A korhatár alatti szolgálati nyugdíjak megszüntetése ellen az érintett állomány 5-10 %-a (2-4 ezer fő) tiltakozott demonstrációkon, majd 30 %-a (mintegy 15 ezer fő) gondolta úgy, hogy a magyar irigységre, magyar társadalmi rosszindulatra és a politikai bosszúállásra épített szolgálati nyugdíjmegvonás ellen nemzetközi jogorvoslatért forduljon.

A korkedvezményes és a korengedményes, valamint a rokkantnyugdíjak megvonása ellen nem emelték fel szavukat az utcán, nem mondták el véleményüket szervezetten, nagy létszámban az érintettek, akik 800 ezren voltak, családjukkal együtt minimum kettő millióan érintettek!

Most már sopánkodnak sorban a megsarcoltak: a rokkantnyugdíjasok, a bányászok, a vegyészek, sőt már az óta a társadalom több szegmensét sem hagyták ki, jönnek a közalkalmazottak, meg a többi is…

A Szolgálat és Becsület érzékelve a magyar társadalom apátiáját és mesterségesen keltett gyűlöletét a szolgálati nyugdíjasok ellen, a korhatár alatti nyugdíjak törvényi megvonása után – immár 9 hónapja- csak a nemzetközi bíróságok igazságszolgáltatásába tud hinni és bízni.

Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bíróságán 3 ezer perkérelmünk vár tárgyalásra, Brüsszelben az Európai Bizottság Jogérvényesülési Főigazgatóságon benyújtott panaszunk van, Luxemburgban az Európai Parlament Elnökségi Főigazgatóságon a petíciónkkal foglalkoznak…

Nyilvánvaló, hogy a lehetséges minden nemzetközi jogorvoslati fronton megtámadtuk a megvont szolgálati nyugdíjakkal kapcsolatos tulajdonjogunkat és a jogbiztonságunkat sértő magyar törvénykezést.

Nem titok, hogy reálisan értékelte a Szolgálat és Becsület kibővített elnöksége ez év januárjában a szervezetünk mozgalmi lehetőségeit, s úgy döntöttünk ott, hogy akkor fogunk újra utcára vonulni, amikor már nem bennünket, az évtizedeket leszolgált fegyveres és rendvédelmi magyar embereket köpködik le az utcán szavakban és tettekben, hanem amikor a bajkeverőket, a bajokozókat, a pálfordulókat és az új grófiszérűk hintóinak nagyságos utasait veszik elő…

Tudjuk azt is, hogy a következő kettő évben a nemzetközi bíróságok és az EU Parlament munkája, fegyelmező pálcája menthet meg bennünket az előttünk álló sok bajtól. Ahogyan már csak a jó szerencsénkben bízhatunk a közszájon forgó alábbi fenyegető bajoktól történő megmenekülésünkben, attól félhetünk, hogy:

1. maximálják a szolgálati járandóságok felsőhatárát (100 ezer Ft körül),

2. újabb szja-nak megfelelő levonással /teherrel sújtják a járandóságot,

3. a munkaképesek esetében teljesen megvonják.

A Szolgálat és Becsület mozgalmi életében fontos mérföldkőhöz érkeztünk. Tagjaink jövőbeni szociális biztonsága, puszta megélhetősége érdekében megkezdjük a külföldi munkavégzési lehetőségek koordinálását, szervezését, amelyről a hamarosan kiküldendő hírlevelünkben részletesen ír az elnökség. A következő másfél-kettő évben a túlélés és a remény időszakát kell katonásan, nagyon racionálisan betervezni és megszervezni életünkben, mentesen minden álmodozástól, kalandorságtól.

Szolgálat és Becsület elnöksége

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 hozzászólás: “Amikor egymás bajának örülnek… Avagy „magyar-magyarnak farkasa””

 1. pega31 szerint:

  A magam részéről én is örülök a külföldi munkavállalási lehetőség koordinálásának! Nincs jövőnk itt!
  Azzal is egyetértek, hogy csak akkor vonuljunk utcára, ha már nem minket érint, sújt a törvényi változás. Azok ugyanis megosztják a népet, egy-egy jogtalanság, egy-egy nyomorba döntő törvénnyel csak a társadalom egy-egy rétegét érintik, így megosztva a népi erőket.Nincs ami összefogná a nemzetet.

  Más: Bocs, hogy ide írok, de feltörték ezt az e-mail címemet, hogyan tudnám itt is megváltoztatni az újra?

 2. elcapa szerint:

  Tisztelt Bajtársaim!
  Olvasom az Elnökség értékelőjét és a jövőképét nem értek egyet azzal,hogy nekünk kűlföldre kelljen “menekűlnűnk”.A jövőnkről mindenki sejti ,hogy az adó és a státuszunk elvétele csak az első lépés volt a fityesz részéről nem fognak megállni ,akkor fognak ha 0000-ra tesznek bennünket.Tisztelt Bajtársaim ha nem állunk a sarkunkra és nem fogunk össze egy emberként akkor bedarálnak bennünket és megyünk a levesbe.Jön október 23-a mutassuk meg KÖZÖSEN ,hogy melyik testületnél szolgáltunk TISTESSÉGGEL és BECSÜLETTEL.Tisztelettel

 3. Vaszil szerint:

  Tisztelt Elnökség !

  Nagyon nagyra értékeltem munkájukat eddig is, de ez most csak fokozódott.
  A külföldi munka koordinációját nagyon jó ötletnek tartom, és jómagam is sokat gondolkodtam ezen. /menni vagy maradni/
  Talán sikerülne bajban lévő bajtársainknak segíteni, egy- egy valóban megbízható külföldi munkával, mert elég elveszett az ember ezen a területen.
  Nagyon várom ezt a programot !
  Ugyanakkor azt kell, hogy mondjam ,hogy megrémít egy kicsit az utolsó bekezdésük tartalma…nem sok jót sugall!

  Eredményes, kitartó, egészségben vívott, további jó munkát kívánok önöknek !

  Vaszil!

 4. István szerint:

  Tisztelt Képviselet.

  Ezt a ,,,, nagyon fontos hírt ,,,, nem kellene mindenkivel
  tudatni ???? És médiában vagy nevesebb oldalakon elérhetővé
  tenni ??? Mindenki önökbe és a KNOÉ -ben bízik de sehol ez
  a fontos hír ez hogy van . Érdeklődéssel várom válaszukat.

  Tisztelettel István

 5. bankár szerint:

  Tisztelt Cikkszerzö !!! Másfél-két év után mi fog történni?Nem ártott volna bövebben kifejteni,amugy is 3-4 hónapja nagy hallhatásba burkolozott mindenki,aktivitásnak szinte semmi jele.

 6. Nagy Zoltán szerint:

  Hááát… Igen! Ez egy korrekt összefoglalása volt az elmúlt időszaknak. Köszönöm, köszönjük az önkéntes szervezőknek, mozgalmunk vezetőinek az eddigi munkáját és a jövőbeni segítségét! Őszintén és szívből köszönöm!

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.