Adótitkokhoz jut a nyugdíjfolyósító: tízezrek kálváriája a kedvezményért

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól kell kérelmezniük a szolgálati járandóságban, illetve az országgyűlési képviselők korhatár alatti ellátásában részesülőknek, hogy folyósítsa részükre a tavalyi évben ki nem használt családi adókedvezményt. Ehhez azonban a házas- vagy élettársuknak hozzá kell járulniuk, hogy adótitkaikat kiszolgáltassa az adóhatóság a nyugdíjfolyósítónak. Így már nemcsak a volt korhatár alatti nyugdíjasok, hanem a családjuk jövedelmi helyzetét is fel lehet térképezni. Ráadásul nem kevés papírmunkával kell számolniuk az érintetteknek. Tovább a penzcentrum.hu cikkére!

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 hozzászólás: “Adótitkokhoz jut a nyugdíjfolyósító: tízezrek kálváriája a kedvezményért”

 1. Nardai Ferenc szerint:

  Nem egészen a fenti témához, de egy olyan friss hírt szeretnék megosztani, ami talán rávilágít arra, hogy ez a kormány és az azt kiszolgáló államapparátus még mire képes.
  2011-ben lettem szolgálati nyugdíjas, az akkor még Vám-és Pénzügyőrség hivatásos állományából, 25 év szolgálati idő megléttével. Akkor az átszervezés -NAV- létrehozása miatt volt lehetőségem elmenni nyugdíjba, hozzátéve, hogy a vezetőim felajánlották, hogy elmehetek, de ha nem, akkor 3 újoncot raknak az utcára.
  Természetesen elmentem.
  Mai napon beszéltem egy aktív kollégával, aki azt mondta, hogy a horvát EU csatlakozás miatt a horvát határszakaszon szolgálatot teljesítő, 25 év szolgálati idővel renedelkező kollégák számára újra nyílik a nyugdíjazás lehetősége. Ugyanis 60 napra hoznának egy új kormányrendeletet, amely alapján mód nyílik arra, hogy a korábbi nyugdíjazási szabályok szerint menjenek el. Erre a létszámra már győrből is jelentkeztek kollégák. ( NAV Nyugat-dunántúli Rgeionális Főigazgatóság)A kolléga elmondása szerint igéretet kaptak arra, hogy teljesen új 60 napos jogszabály szerint, nem mint szolgálati járadékosok, hanem mint szolgálati nyugdíjasok legyenek. Lehetséges, hogy a Varga csomagban szereplő 92 milliárdos zárolás már ennek a fedezetére is szolgál?

  Egyvolt pénzügyőr nyugat-dunántúlról.

  • kétkedő szerint:

   Érdekes, hogy ezt mi (a horvát határszakaszon dolgozó aktív és nyugdíjas pénzügyőrök) másképp tudjuk. A pillanatnyi állás szerint volt hivatalom állományából mindössze 2 embernek biztosítottak helyet a régióban. A többiek vagy mennek az ország másik végébe, vagy végkielégítéssel távoznak. A többség (köztük 25 évvel már rendelkező kolléga is) az utóbbit választotta. Aki maradna (azaz menne valahova máshova az országban) az pedig intézze magának a befogadást.
   Mindezt az érintett (még aktív kollégáktól) hallottam a napokban, kb. másfél hónappal a Horvátok csatlakozása előtt. Meglepődnék, ha hazudtak volna. Lehet, hogy az egészről nem hallottak még semmit? Honnan származik az infód?

   Egy volt pénzügyőr Dél-Dunántúlról

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.