A Szolgálat és Becsület felvette a kapcsolatot a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetével

Az egyesületünk számos tagját (is) érinti az a fajta devizahitelezéssel elkövetett magyarországi gyakorlat (csalássorozat), amely során az elmúlt években un. kedvező kamatozású devizaalapú jelzálogkölcsönöket helyeztek ki, kötöttek szerződéseket magyar bankok, politikai megágyazással, ígérgetéssel és fondorlatos kölcsönszerződésekkel.

Annak utána, hogy a gazdasági világválság lesújtott az érintett magyar adósokra, sokan képtelenek voltak kifizetni az 50-100%-al megemelkedett törlesztőrészleteket. Közülük számosan családostól hajléktalanok lettek, mindenüket elvitték a végrehajtók, némelyek a megalázó helyzetüket nem élték túl, gyors lefolyású betegségekben hunytak el vagy saját kezükkel vetettek véget életüknek.

2012. január 01-től 43.000 fő szolgálati nyugdíjast fosztottak meg visszamenőleges jogalkalmazással a jóhiszeműen és törvényesen megszerzett tulajdonuktól: a nyugdíjuktól.

E több tízezres számban érintett volt szolgálati nyugdíjasok közül több ezer főnek volt és van devizaalapú lakáskölcsöne.

2012. január 01-től az elrabolt szolgálati nyugdíj helyett folyósított rendszeres szociális ellátás, az un. szolgálati járandóság összegszerűségben és kiszámíthatóságában is súlyos csapást mért – különösen – a jelzálogkölcsönökkel terhelt volt szolgálati nyugdíjas fegyveres és rendvédelmi állomány mindennapos megélhetésére.

Egyesületünknél 5-6 hetenként meghal egy bajtársunk. A 3 ezer fős tagságunkból egy év alatt 8 fő hunyt el, ebből 6 fő szívinfarktusban. Több száz tagtársunk vergődik a devizaalapú kölcsönök átverős fogságában. Ugyan, nem úgy vették fel a kölcsönt, hogy a homlokukhoz a pisztoly csövét nyomták, s kényszerítették őket, de a bekövetkező devizadrágulások mértéke és az visszafizetés összegének duplázódása, a havi törlesztőrészletek könyörtelensége sokszor rosszabbá vált, mint töltött fegyverrel szembenézni. Persze hozzátehetjük még a lejárató hecckampányok lélek és testet ölő hatásait is, melyek során példátlan és ripacs módon kitartottnak, lopósnak, lustának és kádárhuszárnak bélyegezték a magyar hazát évtizedekig fegyverrel szolgáló fegyveres és rendvédelmi állományt a szolgálati nyugdíj megszüntetésének vitái során.

A gyalázkodók, a sértegetők és bértollnokaik még mindig nem kértek bocsánatot tőlünk, az elszámoltatásuk katonásan – az apjuk és anyjuk helyett történő utólagos megnevelésük, kedvük örök időkre történő elvétele a gyalázkodástól – még fontos jövőbeni feladatunk marad.

A Szolgálat és Becsület segíteni akarja a devizakölcsön rabságába került tagjainkat a szabadulásukban. Ezért vettük fel a kapcsolatot a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetével, az érdekvédelmi szervezet elnökével: Kásler Árpáddal. A személyes egyeztetések elkezdődtek, a lehetőségekről és tennivalókról hírlevelet küldünk tagságunk részére.

Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezet elnökének honlapja: http://kaslerarpad.hu/

Szolgálat és Becsület elnöksége

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 hozzászólás: “A Szolgálat és Becsület felvette a kapcsolatot a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetével”

 1. Péter szerint:

  “a szolgálati nyugdíj megszűnése miatt, a forinthitelesek terhei is megnőttek.”- akart lenni!

  Bocsánat!

 2. Péter szerint:

  Tényleg sajnálom a devizahiteles történeteket, ám a szolgálati nyugdíj miatt a forinthitelesek terhei is megnőttek. Ráadásul azoké, akik a legbiztonságosabb hitelterméket keresték. Vállalva az akkori hitelösszeghez mérten jóval nagyobb terheket!
  Így kérném, hogy ne válasszuk a szolgálati nyugdíj miatt megkárosított hitelesek problémáját!
  “Szerződésem” volt az állammal, hogy nyugdíjat folyósít, így bizton kötöttem szerződést a bankkal, hogy fizetem a törlesztő részletet. A hitelfelvétel részemről egy kellően megfontolt lépés volt. Nem egy idénymunka jövedelmére alapoztam meg egy 20 évre szóló döntést!

  Sajnos időközben már kénytelen voltam megszüntetni a családi megtakarításos biztosításomat, így gazdagítva 130.000 forinttal az Allianz biztosítót, mert valamit el kellett engednem a kiesés miatt. Semmit nem adtak vissza, mert csak egy évig fizettem.

  Még kitartunk. Vállalkozunk itthon, és készülök külföldre a családommal együtt. Kellene a változás, de nagyon! (pozitív irányba)

  Üdv! Péter

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.