A rendőrség átszervezésével érintett Bajtársaknak

Bajtársak!

 Együtt vagyunk veletek a nehézségek között is !

 Akkor, amikor nektek válik még nehezebbé a szolgálat. Akkor, amikor tágra nyílhat a szemünk, mit tesz a kormányzat a rendőreivel. A tűzoltóival. A honvédjeivel. A fegyőreivel és másokkal. Azokkal, akik szolgálták a hazát, és vállalták a veszély különféle formáit. Akik az országhatáron harckészültségben álltak, és valóban az életüket tették kockára.

A tűzoltóknak decemberben nagy kegyesen kifizették így- úgy a perelt, elmaradt túlóradíjakat, hadd legyenek kicsit csendesebbek azzal, ami egyébként is jár nekik évek óta. Aztán januárban ” emberségesen” átszervezték őket. A honvédeknek tavaly nyáron adtak 20 000 Ft-nyi Júdás – utalványt, mert az egyik szakszervezetük jól viselkedett. Aztán ősszel létszámleépítés, átszervezés náluk. A rendőr tiszthelyettesek szeptemberi kibocsájtóján a KR-nél a miniszterelnök odaígérte az esküt tetteknek az idei fizetésükhöz a nyugdíjunkból levont összeget. Most egy jól megcsinált legendával a szervezett bűnözéssel szembeszálló kollégáink százait, és családjaikat hozzák lehetetlen helyzetbe.

 Nem lehet annyira rövid az emlékezetünk, de az eszünk sem, hogy ne tudjuk mindezt. Hogy ne lássuk: egymás ellen fordítottak bennünket, mindenkit mindenkivel. A rendőrt a katonával, a nyugállományút az aktívval, a főtisztet a tiszthelyettessel. Kifelé szép nagy kommunikációs lufikat fújtak, és úgy engedték fel a zemberek feje fölé a láblógató Kádár-huszárokról és társaikról.

 Minden Bajtárssal, akit érint az átszervezés, szolidárisak vagyunk. Együtt maradunk, nem fordulunk egymás ellen. Bajtársak voltunk, vagyunk és leszünk, akik szembenéznek azzal, ami jön! Méltósággal, katonás tartással, de nem tétlenül viseljük a méltatlanságot!

Szolgálalat és Becsület elnöksége

                                                                                                                                                                                 írta:

                                                                                                                                                                                                         Halmos Edit  (BAZ megye)

You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.