A kormány nyugdíjvédelmi akciósorozatának első kézzelfogható ”eredménye”

A kormány ”nyugdíjvédelmi” akciósorozatának első kézzelfogható eredményeként az 1954 után született szolgálati nyugdíjjal rendelkezők nem ritkán 40-50 ezer forinttal kevesebb nyugdíjat vehettek kézhez januárban, mint decemberben.

Valótlan tehát a kormány azon állítása, mi szerint a szerzett jogok nem sérülnek, és senki nem kap kevesebb nyugdíjat, hisz csupán a kiadások szerkezete változik, azok nagysága nem! Sajnos ráadásul úgy tűnik, a szolgálati járandóság megadóztatása csak az első lépés a nyugdíjak megadóztatása felé.

A nyugdíjak szimpla szociális ellátássá degradálása azt jelenti, hogy annak immár sem a folyamatos és feltétel nélküli folyósítására, sem az emelésére nincsen garancia. Ráadásul a törvény szövege szerint, ha az szja mértéke változik, a szolgálati járandóság folyósított összegét módosítani kell. Vagyis a most segéllyé degradált szolgálati nyugdíjak további csökkentése sem kizárt!

A szolgálati nyugdíjak megadóztatása egyértelmű diszkrimináció, és sérti az emberi jogok és alapvető szabadságjogok védelméről szóló európai uniós egyezményt, ugyanis az EU-ban senkit nem lehet egy alanyi jogon szerzett javától önkényesen megfosztani.

Nem véletlen, hogy az érintett magyar állampolgárok már több mint 8000 beadvánnyal éltek az illetékes strasbourgi emberi jogi bíróságnál a szolgálati nyugdíjak megadóztatása miatt. Az MSZP ettől függetlenül továbbra is segítséget nyújt mindazoknak, akik kártérítési igényüket érvényesíteni kívánják, s ennek érdekében vállalják, hogy az immár egyetlen törvényes úton – a nemzetközi jogorvoslattal élve – visszaszerzik a kormány által einstandolt szolgálati nyugdíjukat.

A Magyar Szocialista Párt továbbra is elkötelezett az Orbán-rezsim jogfosztó politikája, így a szolgálati nyugdíjak megsarcolása elleni törvényes küzdelem mellett.

                                                                                                                              Korózs Lajos,

az MSZP elnökségi tagja

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 hozzászólás: “A kormány nyugdíjvédelmi akciósorozatának első kézzelfogható ”eredménye””

 1. boMisch szerint:

  Ha ezt a Korózs Lajos mondta, akkor szólítsuk fel gyorsan, hogy azonnal fejezze be a szolgálati nyugállományúak elleni hangulatkeltést ! Ugyanis aki 40-50e Ft-tal kevesebbet vesz kézhez januárban, annak 250és és 312e Ft között van a btto nyugdíja ! Jelentkezzen az, akinek 250 felett van !
  Kórózs alánk vágott rendesen !!!

 2. veterán szerint:

  Tisztelt bajtársak! Én azt szeretném,megtudni a fidesz-kdnp nevezetü 2/3-os forradalmároktol,hogy hova rakták az államnak befizetett adóimat,Tb.járulékomat,a nyugdijazásom előtt visszafizetett magánnyugdijpénztári befizetésemet,ha ő szerintük a volt” szolgálati nyugdijam” nem volt járulékokkal megalapozva.Megkérném a kormányt,hogy mentsen meg saját magátol,az alkotmányt sértő törvényeitől, és a nulla” IQ”-val rendelkező tehetségtelen, szájkaratézó, megélhetési forradalmáraitól.

 3. lázadó szerint:

  Köszönöm az MSZP segítségét de inkább nem kérek belőle, “segítettek” a kormányzásuk alatt épp eleget rajtunk. Miattuk menekültek az emberek a nyugdíjba! Ki is riogatott évekig a szolg.-i nyugdíj változtatással??

  • zorró szerint:

   Lázadó bajtársam ! Maximálisan egyetértek az írásoddal. Volt egy “drazsé” nevű miniszter,a 2006-os évégi kijelentését követően csak a mi kapitányságunkról majdnem 100-an jöttünk el nyugdíjba egy év alatt.Ezért én egyszerű kis járadékos nem kérek szocis támogatást! Egyébként ezt a 42600 sz.járadékost nehéz lesz meggyőzni szavazó bázisnak Kórózs úr.

 4. bankár szerint:

  A SZOCIK ELSZÁNTSÁGA REMÉLEM MAJD AKKOR IS KITART HA NE TÁN DÖNTÉSHOZÓI HELYZETBE KERÜLNEK A MI ELLOPOT NYUGDIJUNKAL SZEMBE.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.