A kisrendőröket valójában lelövik … Kitálalt egy volt rendőr

Egy fiatal rendőr, aki fél éve leszerelt, azzal jelentkezett szerkesztőségünknél, hogy olyan szabálytalanságokat tapasztalt és úgy bántak el vele a rendőrségen, hogy  ez a nyilvánosságra tartozik. A  leszerelt rendőr egy korábbi cikksorozatunkra hivatkozott,  mely egy elkeseredett fiatalemberről szólt, aki otthagyta a szeretett rendőri hivatását,  és olyan visszásságokról számolt be a Hírhatárnak, amit azóta se cáfolt senki. Tovább a fovarosi-hirhatar.hu cikkére!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 hozzászólás: “A kisrendőröket valójában lelövik … Kitálalt egy volt rendőr”

 1. Halmos Edit szerint:

  Tonképpen egy kicsit én semtom … az ilyesmi enyhén mindig gyanús. Bár láttunk már karón varjút …

  Ami a figyelmemet felkeltette, az a rész-szakképzésből, a moduláris képzésből fakadó probléma leírása.

  Az utolsó 14 évemet a rendészeti szakképzésben töltöttem, az időm vége felé erősödött fel a kompetencia-alapú, projekt-alapú, moduláris, stb. képzés iránti ( megkockáztatom: politikai) akarat.

  Gyakran hozták fel az észak-rajna-vesztfáliai rendőrök példáját, példáit. A baj ott volt, hogy az ő rendőrségi törvényük nem írt elő minden rendőr számára intézkedési kötelezettséget( a kivételektől eltekintve). ott valóben feltehette a kezét a kolléga, hogy nincs kompetenciája az adott intézkedés végrehajtására.

  A cikkben leírtak kapcsán azt látom, amit előre lehetett látni már akkoriban is. A pk., a kollégák nemigen lesznek arra tekintettel, hogy valakinek miféle rész-szakképzésből származó rész-komoetenciái vannak. Azt fogják kérdezni a frissen végzett kollégától: ” Öcsém,mennyi a pénzed? Annyi,mint nekem? Akkor neked is azt kell csinálni,amit nekem, azt kell tudnod, amit én. Ugyanaz a beosztásod,a rendfokozatod,mint az enyém? Pláne ne sivalkodj, hogy te ezt nem teheted meg jogszerűen! ”

  Nekem az is fáj, amit a szakmánkkal műveltek, a rendészeti szakképzéssel tettek.

  • Csapajev szerint:

   Az a baj, hogy már évtizedek óta egyenruhás géplakatosok, patkolókovácsok, baromfitenyésztők, fakitermnelők, bábaasszonyok teljesítenek szolgálatot. Vagy ami mégrosszabb, egy bizonyos réteg szépen kiszámolta, hogy felvesznek, egy év múlva mercim lesz, két év múlva házam, három év múlva nyaralóm, négy év múlva betonyoroszlános magátólnyíló nagykapum…

   Nem állítom, hogy jobb volt, amikor a KT utolsó bekezdése arról szólt, hogy Kovács elvtárs a szocialista értékrendet magáénak vallja, a Párt határozataival azonosul, felvételét javaslom – de legalább látszott, hogy ők ezt (csinálni) akarják.
   Most?

   Ha a politikai briganti megmondja világosan, hogy nem rend kell, hanem bevétel, akkor a végrehajtásban ennek kell alárendelni mindent. A gépezet kis tagjai pedig megpróbálnak túlélni.
   Milyen agyament helyzet az, hogy valaki egy (a!) rendvédelmi testület felkent tagja, és szelektálni kell abban, hogy mit tehet meg, mit akar megtenni, mit engedtek megtenni neki? A sima állampógár felléphet az élet-és testi épséget közvetlenül veszélyeztető jogellenes cselekmények megakadályozására, akkor pont az ne tehetné, akinek ez a dolga? Szóval agyrém. Ez ellen sem az érintett, sem a munkáltató, sem a társadalom egyéb tagja nem tiltakozhat. Igazad van, azért kapja a fizetést, ezt vállalta, adtak neki bazárokat hozzá, tegye meg!

   A kapitány nem lehet irígylésre méltó helyzetben, vélhetőleg úgy néz ki a szemétdombja, mint egy falu a tatárok után. Embereit ide-oda vezényelgették, tervezett és nem tervezett távollétek, feltöltetlen beosztások, idióta munkahelyi feltételek és körülmények, mindenféle idétlen akciók és a kötelező statisztikai őrület, persze, hogy a kivetett dézsmát bárkivel és bármi módon realizálja, mert repül. Ezzel szemben Ugrifüles Boldizsárnak lelkiismereti agymenésrohama van kiteregeti a “szennyest” a médiának.
   Adófizető Jóska meg olvassa a hírt, és egyáltalán nem lepődik meg.

 2. Csapajev szerint:

  Há nemtom…
  Szerintem legyen már kicsit gyanús a cikk!
  Bár akinek bulvár kellett, itt van.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.