A devizahitelezés károsultjainak tüntetése: 2013. 02.16.

A 2013. február 16. napi tüntetésre az elmúlt évek magyarországi devizahitelezés szenvedőit, kárvallottjait várják a szervezők.  A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete (BAÉSZ) felhívására közel negyven társadalmi szervezet jelentkezett a szombati tüntetésre.

A Szolgálat és Becsület elnöksége is fontosnak tartja, hogy a tevőlegesen szolidaritást vállaljon a megkárosított emberek mellett. Nem azért viseltünk fegyvert az oldalunkon évtizedekig, őriztük az államhatár biztonságát és rendjét, védtük a közrendet és közbiztonságot, hazánk függetlenségét katonai erővel oltalmaztuk, gyerekek, öregek, aktív dolgozó honfitársaink otthonát és biztonságát éberen őriztük, hogy most: megtévesztő módszerekkel és tisztességtelen, fondorlatos pénzügyi manipulációkkal hazátlanok, bitangok űzzék ki otthonukból a védekezésre képtelen honfitársainkat, akik személyi és vagyoni védelmére, családjuk biztonságának garantálására esküt tettünk!

Természetesen egyesületünk több tagját is érinti a devizahitelezés jelenlegi problémája. Ugyan döntően az alacsonyabb járandósággal rendelkező tiszthelyettesi állomány a legnagyobb kárvallottja az elszabaduló havi törlesztő részleteknek, de a magasabb járandósággal rendelkező tiszti, főtiszti állományt sem kímélik a gondok.

Fegyveres és rendvédelmi bajtársaink közül sokan csak hitellel tudták családjuk otthonát megalapozni, sokszor a munkába járáshoz szükséges gépjárművet csak hitelből voltak képesek előteremteni. Mindez azért történt így, mert a rendszerváltozásnak nevezett művelet után a hivatásos állomány részére szolgálati lakás már nem épült, a múlt rendszerben kialakított szolgálati lakásokat pedig értéken alul kiárusították vagy veszni hagyták. A munkába járás költségtérítéseit és feltételeit leamortizálták, szinte teljesen önerőből kellett megoldaniuk a fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak a szolgálati helyekre történő oda-vissza utazást. Ez utóbbiból adódtak a deviza alapú gépkocsi lízingelések és kölcsönök döntő részben. Majd a kilátástalan és kiszámíthatatlan idejű és értékű uzsoratörlesztő részletek megnyomorították az érintetteket.

A Szolgálat és Becsület elnöksége egyeztetett a Magyar Szociális Fórummal (MFSZ) és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetével (BAÉSZ), hogy támogatjuk a 2013. 02. 16. napi demonstrációt, s felhívjuk tagjainkat, hogy aki tud, jöjjön el a tüntetésre. A Szolgálat és Becsület elnöke a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökével is beszélt a devizakárosultak tüntetéséről. Kónya Péterrel a jövő héten egyeztet egyesületünk e problémakörről és egyéb fontos szolgálati járandóságos fegyveres és rendvédelmi kérdésekről (ma azt tudjuk, hogy a Szolidaritás nem kapcsolódik be hivatalosan a Kossuth téri tüntetésbe e hét szombaton).

Szolgálat és Becsület elnöksége

You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.